Gymvereniging Eendracht Exloo

Freerunning


Doelgroep: Jeugd - vanaf 8 jaar


Wat is freerunnen?

Freerun is ontstaan in de Franse revolutie, hier is het gebruikt om elkaar te leren ontsnappen aan de vijand. Na de revolutie is het als sport gebleven onder de naam 'Lé parcour', deze sport is zich verder blijven ontwikkelen en is uiteindelijk in London terecht gekomen. Toen het in London kwam ontstond er een probleem en dat was dat de Engelsen Lé parcour niet konden uitspreken, daarom is (samen met de Engelse media) bedacht om de sport freerunning te noemen.


Kort samengevat is freerun dus een ontsnappingstechniek waar bij het belangrijk is om zo snel mogelijk van A naar B te gaan en dit op zo’n spectaculair mogelijke manier.


Tijdens de freerun lessen bij GV Eendracht staat het groepsgevoel voorop, dat wil zeggen dat we samen trainen en dus ook netjes met elkaar omgaan. We lachen mét elkaar niet om elkaar, we durven elkaar aan te spreken en te helpen. Dit is het community gevoel, elke freerunner heeft dit community gevoel en zal daarom ook samen kunnen trainen met andere freerunners, zelfs al kennen ze elkaar niet.


Lijkt het je leuk om mee te doen?
Aanmelden voor proefles kan via ons proefles formulier


De eerste 2 lessen zijn vrijblijvend!